Fysioterapia

Fysioterapia tuo liikettä niveliin ja edistää työ- ja toimintakykyä sekä liikkumista. Se on liikehäiriöiden korjaamista ja niiden vaikutuksien tasaamista myös ennaltaehkäisevästi. Keinoina käytetään fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa.

Haluaisitko aloittaa liikunnan harrastamisen, mutta pelkäät aiemmin oireilleen kehonosan suuttuvan taas? Fysioterapiasta löytyy apu.

Fysioterapia alkaa kuntoutujan terveyden, liikkumisen ja toimintarajoitteiden arvioimisella. Ennen kaikkea fysioterapiassa pyritään löytämään vaivan syy. Näiden tietojen perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma.

Kuntoutujan omalla aktiivisuudella eli omatoimisella harjoittelulla on tärkeä rooli fysioterapiassa. On tieteellisesti todistettu, että fysioterapialla – yhdistettynä oikein suoritettuihin omaharjoitteisiin – voidaan saavuttaa pysyviä tuloksia. On täysin mahdollista päästä esimerkiksi särkylääkkeiden tarpeesta kokonaan eroon. Kunnossa pysyminen edellyttää harjoittelua myös varsinaisen fysioterapiajakson jälkeen.

Tiesitkö, että fysioterapia voi olla myös osa työterveyspalveluja? Lue täältä, mitä kaikkea työfysioterapia pitää sisällään.

Venytys