Manipulaatiohoito

Manipulaatiohoito lisää nivelten liikkuvuutta avaamalla kehon lukot, jolloin asento palautuu luonnolliseksi ja kivut hellittävät. Hoidon tekijä ei käytä apuvälineitä, vaan hänen työkalunaan ovat omat kädet, käsivarret, jalat ja vartalo.

Manipulaatiossa nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan lyhyt ja nopea voimaimpulssi, jonka liikelaajuus ylittää hetkeksi nivelen fysiologisen liikelaajuuden. Kyseessä on nopea, vain muutaman sekunnin kestävä liike, jota potilas tuskin ehtii huomata.

Manipulaatio on tutkimuksissa todettu tehokkaaksi ja turvalliseksi hoidoksi mm. alaselän, lannerangan ja rintarangan alueen vaivoihin.

Hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisesti potilaan tarpeen mukaan. Äkillisiin vaivoihin, kuten noidannuoleen, voi riittää yksikin hoitokerta. Toiset taas tarvitsevat useita hoitokertoja ja aikaa luonnolliseen asentoon tottumiseen.

Manipulaatiohoito soveltuu parhaiten työikäisille. Hoitoa ei suositella kaularangan alueelle eikä silloin, jos potilaalla on selkärankaa heikentäviä sairauksia kuten osteoporoosi, selkärankareuma tai välilevyn pullistuma.

Manipulaatiohoito